top of page

Doelgroep

Volwassenen van jong tot oud

Primair ziet Psycheheel 18+ ers. Wanneer een door de zorgverzekeraar vergoedde diagnose behandelt wordt en er een verwijzing van de huisarts is kan op basis van restitutie geld van de zorgverzekraar teruggekregen worden. Psycheheel biedt geen vergoedde jeugdzorg. In een uitzonderlijk geval kan een tiener gezien worden, wanneer ouders zelf de behandeling betalen. Overleg eerst!

Hoewel de specifiek genoemde doelgroepen,  dat mogelijk anders doen vermoeden, is Psycheheel er voor volwassenen van alle leeftijden en mensen alle (of zelfs geen) opleidingen. Kijk onder 'Welke klachten' of je probleem daar bij staat en onder 'Methoden'(onder 'De praktijk') of de manieren van behandelen bij jou passen.  Wat Pycheheel graag doet is psychische klachten behandelen die ontstaan door nare ervaringen of aanpassinsgsproblemen. De klacht die er door ontstaat kan per persoon verschillen. Ieder heeft zo zijn eigen kwetsbaarheid en dus klacht die opspeelt als hij of zij overvraagt wordt.

Nare ervaringen verwerken

Er zijn heel veel verschillende soorten nare ervaringen die voor psychische klachten kunnen zorgen. Vooral angst (dat iets dergelijks weer gebeurd of als je naar een soortgelijke situatie toe moet) en stress komen vaak voor, maar ook somberheid of prikkelbaarheid kunnen ontstaan na een onverwerkte nare ervaring. Het kan gaan over trauma's als een brand, een aardbeving of een verkrachting, maar ook faalervaringen (bijv. een sollicitatie, stage, scriptie, (rij-)examen of black-out bij een tentenman), een nare bevalling, een traumatiserende ziekenhuis-of dokterservaring, een ongeluk, een verlies, of een benauwde situatie met een dier, waardoor je angst ervoor hebt ontwikkeld.

Moeite met overgangsfasen in het leven

Allerelei overgangsfasen in het leven kunnen voor psychische klachten zorgen. Denk bijvoorbeeld aan de overgang van scholier naar student, van studeren naar werken, van verhuizen naar een ander land, van werken naar werkloos raken, van gezond zijn naar (langdurig of chronisch) ziek worden of gehandicapt raken, van een relatie hebben naar kinderen krijgen, of scheiden, van werken naar met pensioen gaan, van leven naar sterven. Psycheel ondersteunt je graag bij het vinden van een nieuwe balans in je leven.

 

 

bottom of page