top of page

Doelgroep

Denkers

Denkers zijn gewend in hun hoofd te zitten en hebben (al dan niet bewust) vaak het idee, met dat hoofd, het denken, alles op te moeten kunnen lossen. Piekeren (al dan niet met slaapproblemen) is dan ook een veel geziene klacht. Wel weten hoe het zit, je negatieve gedachtes best kunnen relativeren of uitdagen, maar je toch niet beter voelen of tot gedragsverandering kunnen komen, is dat herkenbaar?

Met ons denken kunnen we van alles oplossen in de reële wereld en het helpt je verder in je studie en werk. Maar dat we met denken onze negtieve gevoelens, onze binnenwerled, kunnen 'oplossen', is helaas een illusie.

Ik haal veel plezier uit het samen snel tot een heldere probleemanalyse komen, om vervolgens op een minder 'hoofdige manier' aan de slag te gaan. Andere paden te bewandelen dan dat denken, wat je al zo goed kan, om je beter te voelen en zo die binnenwereld wel echt te kunnen veranderen.

Slim of zelfs hoogbegaafd?

Wellicht dat bovenstaande je bekend voorkomt. Daarnaast lopen hoogbegaafden tegen nog wel wat meer uitdagingen aan in het dagelijks leven. Als je veel snel begrijpt, kun je je bijna niet voorstellen dat dat bij anderen anders werkt en is het soms moeilijk omgaan met imperfectie. Overgevoeligheid door het snel verwerken en binnen komen van prikkels, is ook een veel geziene klacht. Zo kun je door verschillende factoren uit balans raken en psychische klachten ontwikkelen of in je werk of studie vastlopen.  Helaas zijn de slimste mensen dan ook vaak niet de meest succesvollen in studie of werk. Psycheheel werkt graag met deze doelgroep middels behandeling of coaching. 

bottom of page