top of page

Welke klachten?

Stress, overspanning, burn-out

Allemaal ervaren we stress en dat is ook goed. Soms is de stress die we door externe factoren of processen binnen onszelf (denk bijvoorbeeld aan een te streng geweten) echter groter  of duurt die langer dan we aan kunnen. Dan ontstaat er een staat van overspanning, waarin je niet goed meer tot rust kan komen, niet meer herstelt van slapen en je steeds moe voelt. Ook overemotioneel zijn kan er goed bij horen. Als je deze ernstige signalen nog niet serieus neemt kan je zelfs in een burn-out terecht komen, waardoor je echt niets meer kunt. Doe er wat aan voordat je daar beland! Dus wees welkom als je overspannen bent en helemaal als je al in een burn-out terecht bent gekomen. Daarvan herstellen kost tijd en vraagt om een echt andere strategie in het omgaan met je jezelf, je energie en je taken. 

Burn-out lijkt een beetje een modewoord tegenwoordig en wordt al snel in de mond genomen. Nu is er ook nog veel discussie over wat nu precies overspanning en wat burn-out is. Geen van beide is overigens een vergoede DSM-V diagnose. Maar het is wel erg belangrijk om je bewust te worden van eventuele overspanningsklachten om er op tijd wat aan te kunnen doen. Zo voorkom je in een burn-out terecht te komen, wat je echt helemaal lam legt. Onlangs is er wel een goed meetsintrument beschikbaar gekomen, wat ik aanraad als je wilt kijken of jij last hebt van overspanning of burn-out

 https://burnoutassessmenttool.be/

     

 

       Afgelopen jaar heb ik een korte behandeling bij Marjan gehad om te werken aan mijn perfectionisme, omdat dit voor mentale en fysieke overbelasting zorgde. Ik moest altijd het beste uit mezelf halen, had het gevoel me te moeten bewijzen tegenover anderen en had het idee dat ik een tentamen niet zou halen als ik dat ene uurtje niet zou studeren. Die sessies waren best intensief, maar het effect was redelijk snel merkbaar. Ik kan sneller tegen mezelf zeggen dat iets goed is en ik krijg geen schuldgevoel meer wanneer ik een dag niet kan studeren omdat ik wat leuks heb gepland.

       Op het moment dat ik bij u kwam, kwam ik ivm burnout-klachten. De hypnose therapie heeft me erg geholpen om in vijf behandelingen inzicht te krijgen in waardoor ik handel zoals ik handel en wat voor invloed dit heeft op mijn vermoeidheid. Het was erg effectief en fijn om op deze manier bezig te zijn. Het bracht me dichterbij  mijn gevoel. Praten over mijn gevoelens kon ik heel goed, maar deze ook echt voelen niet. De hypnose therapie stelde me in staat wel te voelen en ik vond de manier waarop u het vorm gaf erg fijn. Ik voelde me volledig op mijn gemak en durfde me helemaal open te stellen. Daarnaast gebruik ik de ontspanningsoefening nog steeds op momenten dat ik stress heb. 

 

Bootje Favicon.png
Bootje Favicon.png
bottom of page