top of page

Doelgroep

Ouders

Ouderschap vraagt weer heel andere vaardigheden, dan studeren of werken. De overgang naar het ouderschap is een grote verandering in het leven. Een mooie, maar voor velen ook uitdagende fase, helemaal als er complicaties zijn. Het moeten wennen aan er zijn voor een ander, de aanpassing in je relatie en werkende leven, het is nog al wat. Bovendien kunnen hormonale veranderingen en je psychisch ook kwetsbaar maken.
 

Bevallingstrauma. De roze wolk kan behoorlijk grijs kleuren na een traumatische bevalling. Niet voor iedereen geld dat je alles vergeten bent als je je kind eenmaal in je armen houdt. Merk je dat je er last van blijft houden? Is dit zelfs een reden dat je geen kinderen meer wilt? Help je zelf door in behandeling te gaan. Waarschijnlijk kan EMDR je snel van je klachten afhelpen. 

​​Verlies en rouw

Miskramen, sterfgevallen van moeder of kind zijn een tragedie. Geef jezelf de tijd voor verwerking. Door ruimte te maken voor verdriet en steun van anderen te vragen of accepteren in je omgeving, zijn de meeste mensen in staat hier zelf overheen te komen. Maar merk je dat het je niet lukt, heb je misschien niet veel mensen om je heen met wie je het over jouw klachten hebben kunt? Wees dan welkom bij Psycheheel

Latere fasen

Maar ook als die eerste fase van kinderen krijgen voorbij is, kunnen er allerlei uitdagingen op je pad komen.  Denk bijvooorbeeld aan alleenstaand ouderschap, omgaan met problemen en beperkingen van jezelf en je kind, de pubertijdsfase, het uit huis gaan of juist niet uit huis krijgen van je kind(deren), de zorgen om kinderen met problemen, het grootouderschap.  Problemen lop dit gebied kunnen vooor allerlei klachten zorgen, want hoe het met je (klein)kind(eren) gaat raakt je!  Wanneer je er niet uitkomt met behulp van de mensen om je heen of met de POH, overweeg dan hulp bij Psycheheel te zoeken.


       

bottom of page